28 Czerw

Lemoniada arbuzowa

Oto przepis, który zrobił furorę podczas mojego spotkania w Radio Biwak Rzeszów :)

Składniki:

1 kg miąszu  arbuza (najlepiej w usuniętymi pestkami)

2 cytryny

kilka gałązek melisy

0,5 litra wody

cukier, ksylitol, stewia, syrop z agawy lub inne ulubione "słodzidło"

Wykonanie:

W dzbanku rozgnieść część melisy z sokiem z cytryny i cukrem. Melisę wyjąć i wyrzucić.

Arbuza zmiksować blenderem, przelać do dzbanka i uzupełnić wodą do smaku. Można jeszcze dosłodzić, lub dodać więcej soku z cytryny. Przystroić pozostałą melisą i plasterkami cytryny.

Lemoniadę schłodzić lub dodać kostki lodu.

 

 

 

 

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ